MEISTÄ

Anette Ahokas Design on muotoilijan Anette Ahokkaan luoma vaate- ja korubrändi. Brändissä yhdistyy moderni tyylikkyys, kotimaisuus ja vastuullisuus, käytännöllisyyttä unohtamatta. Olemme keskittyneet naisten vaatteisiin, sekä koruihin. Lisäksi vuokraamme oman brändin iltapukuja sekä suunnittelemme erilaisia projekteja ja uniikkiasuja. Brändimme luomukia näkyy niin arjessa, gaaloissa, linnanjuhlissa kuin esiintymislavoillakin.

Kotiateljeemme sijaitsee Porissa 100 vuotiaassa hirsitalossa, jonka pieneen tunnelmalliseen asiakastilaan voit tulla sovittamaan tuotteita ajanvarauksella. Muulloin tuotteitamme löydät verkkokaupasta, jälleenmyyjiltä ja messuilta!

 

Suunnittelija

Nuorelle muotoilijalle vaatesuunnittelu ja luovuus ovat olleet jo lapsesta asti intohimon kohde. ”Olen tehnyt käsitöitä ja piirtänyt aina, ensimmäiset vaatteet tein Barbi-nukeille. Ala-asteella aloin ommella itselleni vaatteita ja muokata kirppislöytöjä. Yläasteen jälkeen tie johti ensiksi vaatetusalan artesaani opintoihin ja jatkui sen jälkeen ammattikorkeaan, josta valmistuin muotoilijaksi eli vaatesuunnittelijaksi.”

”Haluan tarjota ihmisille vaatteita helpottamaan arkea tyylistä ja laadusta tinkimättä, mutta myös olemaan mukana elämän erityisissä tilanteissa. Pukeutuminen voi tuoda rohkeutta ja itsevarmuutta elämän tiukkoihin tilanteisiin, piristää päivää tai olla keino ilmaista itseään. Mallistoni tarjoaakin tyyliä töihin, vapaa-aikaan ja juhliin.  Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvojani, jotka näkyvät myös mallistoissani.

”Yrittäjäksi olen lähtenyt vuonna 2011 hyvin nuorena, 17-vuotiaana. Yrittäjyydessä itseäni kiehtoo vapaus, vastuu, tavoitteellisuus ja ennen kaikkea mahdollisuus tehdä luovaa työtä omalla tyylillä ja arvoilla.”

Oman malliston ja uniikkien iltapukujen lisäksi Anette Ahokas on suunnitellut vuosien varrella malleja muille yrityksille (Suuri käsityölehti, Hopea-Puro Oy), teatteripuvustuksia ja esiintymisasuja artisteille.

 

Vastuullisuus ja arvot

Pyrimme tuomaan tuotteillamme ihmisille iloa, rohkeutta, kauneutta ja helppoa tyylikkyyttä vastuullisuudesta tinkimättä. Haluamme, että kaikenkokoiset ja ikäiset ihmiset voivat tuntea itsensä upeiksi arjessa ja elämän tärkeissä hetkissä kotimaisissa vaatteissa. <3

 

Tuotanto

Valmistamme kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, emmekä tuota isoa erää tuotteita kerralla varastoon. Näin vältämme turhaa varastohävikkiä. Osa tuotteista tehdään pienerinä tai jopa tilausten mukaan. Tuotteemme valmistuvat pääosin tällä hetkellä omalla työhuoneella tai Varsinais-Suomen/Satakunnan alueelle alihankintayritysten voimin. Kaavoitus tapahtuu osittain meillä itsellä, osittain yhteistyökumppanin kanssa Pirkanmaalla. Osa korujen osista vaatii laserleikkuuta ja se tapahtuu Hämeessä.

 

Materiaalit

Materiaalit pyrimme hankkimaan Suomesta/suomalaisilta yrityksiltä. Valitettavasti aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Lisäksi valitsemme mielellämme mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja tai muuten ekologisia ja kestäviä vaihtoehtoja. Pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti parhaamme mukaan vastuullisempaan suuntaan niin materiaaleissa, suunnittelussa, pakkauksissa kuin jätteen jatkokäsittelyssä. Meillä pääasia on se, että tuotteen materiaali on kyseiseen käyttötarkoitukseen mahdollisimman hyvä ja kestävä.

Käytämme myös itse muiden yritysten leikkuujätettä ja ylijäämää, mutta pyrimme hyödyntämään työssä syntyvän jätteen vielä kerran eteenpäin. Esimerkiksi leikkuujäte pyritään hyödyntämään uusien tuotteiden suunnittelussa. Leikkuujäte, jota emme voi hyödyntää enää eteenpäin päätyy esimerkiksi jonkun toisen suunnittelijan hyödyntämäksi, lahjoitetaan askarteluun tai vaikka autokorjaamolle puhdistusliinoiksi.

Kierrätysnahka: Suomalaisten huonekalutehtaiden ylijäämä, vanhat nahkavaatteet. Muista tuotteista jäävä ylijäämä.

Poron- ja kalannahka: Suomi

Korujen metalliosat: Suomalaisilta maahantuojilta. Nikkelitön.

Korujen taustapahvit ja leikkuun terät: Suomi

Pinatex: Portugali

Merinovilla: Kangas kudotaan Suomessa

Classic malliston muut kankaat: Pääosin Hollantilaiselta ja Espanialaiselta tukkureilta suomalaisen agentin kautta tai muiden kotimaisten tukkujen kautta.

Pesu/logo/kokolaput: Tanska

Mallistojen pientarvikkeet ja langat: Pääosin kotimaisten yritysten/maahantuojien kautta, joitain tuotteita Virolaisen yrityksen kautta.

 

Ajaton suunnittelu

Suunnittelussa pyrimme ajattomuuteen, sekä kestäviin ratkaisuihin. Mallistomme eivät vaihdu täysin sesongeittain vaan suosituimmat klassikkotuotteemme säilyvät mallistossamme.  Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti palautteen ja kokemuksen perusteella.

 

Kestävä hinnoittelu

Haluamme olla mukana nostamassa suomalaisen työnarvoa ja myös kertomassa siitä, mitä suomalainen työ maksaa, mistä asioista vaatteen hinta oikeastaan koostuu ja minkälaisia kuluja yrittäjällä/yrityksillä on. Sen takia avaammekin aika ajoin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tuotteidemme hinnoittelua.