Tarina

ANETTE AHOKAS

Muotoilija AMK (muoti- ja puvustus), vaatetusalan artesaani

Päätin toteuttaa unelmani omasta yrityksestä jo nuorena. Olen kai ollut siitä varma jo lapsena suunnitellessani Barbeille vaatteita. Kädentaidot ja luova tekeminen ovat olleet minulle siis jo lapsesta asti intohimon kohde. Ajatus omasta yrityksestä vahvistui käydessäni vaatetusartesaani -opintoja.

Haluan uppoutua ihmisten persoonaan ja tuoda ihmisen sisintä esiin vaatteiden avulla. Siksi esiintymisasut esimerkiksi artisteille tai teatteri kiehtovat. Omassa naistenvaatemallistossani haluan korostaa vahvaa ja kehopositiivistä naiskuvaa. Vaatteiden laatu ja ajattomuus ovat tärkeitä arvojani. Näiden lisäksi minua inspiroi materiaalit, pinnat ja niiden käsittely. Materiaaleista rakkain on nahka, johon ihastuin viimeisenä artesaaniopintojeni aikana ja näin siitä tuli iso osa yritykseni brändiä sekä mallistoa. Erityisesti nahassa kiehtoo kierrätys- ja kalannahan käyttö sekä sen muokkaaminen.

Kuva: Taila Seeve


ARVOT, EETTISYYS, EKOLOGISUUS

Haluamme tehdä kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, joten laatua on helppo valvoa. Suunnittelussa pyrimme ajattomuuten, sekä kestäviin ratkaisuihin.

Materiaalit pyrimme hankkimaan Suomesta/suomalaisilta yrityksiltä. Valitettavasti aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta pyrimme kuitenkin kertomaan asiakkaalle materiaalien alkuperän kunkin tuotteen yhteydessä. Lisäksi valitsemme mielellämme mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja tai muuten ekologisia ja kestäviä vaihtoehtoja.

Myös leikkuujätettä on pyritty hyödyntämään. Esimerkiksi nahan leikkuusta syntyvät palat menevät koruihin tai niille suunnitellaan uusi käyttötarkoitus. Näin pyritään tekemään myös muille materiaalijämille. Nahkatakkeja puretaan paljon ja niistä otetaan talteen mm. vetoketjut (oli rikki tai ei), napit, mahdollinen vanuvuori (täytemateriaali), hyvä kuntoiset olkatoppaukset jne.