Suunnittelija

 

ANETTE AHOKAS

Nuorelle muotoilijalle vaatesuunnittelu ja luovuus ovat olleet jo lapsesta asti intohimon kohde. Haluan uppoutua ihmisten persoonaan ja tuoda ihmisen sisintä esiin vaatteiden avulla. Haluan toimia monipuolisesti vaatetusalalla ja minua kiinnostaa sekä valmisvaatteiden suunnittelu, että uniikit mittatilaustyöt. Haluan tarjota ihmisille valmiita vaatteita helpottamaan arkeja tyylistä ja laadusta tinkimättä, mutta myös olemaan mukana elämän erityisissä tilanteissa, kuten häissä ja muissa juhlissa suunnittelemalla ainutlaatuisia mittatilauspukuja. Lisäksi teatteripuvustukset ja muut esiintymisasut ovat lähellä sydäntäni.

Lisäksi minua inspiroi materiaalit, pinnat ja niiden käsittely. Materiaaleista rakkain on nahka, johon ihastuin jo artesaaniopintojeni aikana ja näin siitä tuli iso osa yritykseni brändiä sekä mallistoa. Erityisesti nahassa kiehtoo kierrätys- ja kalannahan käyttö sekä sen muokkaaminen.

Yrittäjäksi olen lähtenyt vuonna 2011 hyvin nuorena, 17 vuotiaana. Yrittäjyydessä itseäni kiehtoo vapaus, vastuu, tavoitteellisuus ja ennen kaikkea mahdollisuus tehdä luovaa työtä omalla tyylillä

 


ARVOT, EETTISYYS, EKOLOGISUUS

Pyrimme tuomaan vaatteillamme ihmisille hyvää oloa ja helpotusta niin arki-, kuin juhlapukeutumiseen tyylistä, laadusta ja käytännöllisyydestä tinkimättä. Haluamme, että kaikennäköiset ja ikäiset ihmiset voivat tuntea itsensä upeiksi niin töissä, vapaa-ajalle, esiintyessä kuin juhlissakin ja saada heidän oman persoonansa loistamaan.

Haluamme valmistaa kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, joten laatua on helppo valvoa. Suunnittelussa pyrimme ajattomuuten, sekä kestäviin ratkaisuihin. Mallistomme eivät vaihdu täysin sesongeittain vaan suosituimmat klassikkotuotteemme säilyvät mallistossamme.  Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti palautteen ja kokemuksen perusteella.

Materiaalit pyrimme hankkimaan Suomesta/suomalaisilta yrityksiltä. Valitettavasti aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta pyrimme kuitenkin kertomaan asiakkaalle materiaalien alkuperän kunkin tuotteen yhteydessä. Lisäksi valitsemme mielellämme mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja tai muuten ekologisia ja kestäviä vaihtoehtoja. Pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti parhamme mukaan vastuullisempaan suuntaan niin materiaaleissa, suunnittelussa, pakkauksissa kuin jätteen hävityksessä.

Käytämme jo lähtökohtaisesti itse paljon muiden yritysten leikkuujätettä ja ylijäämää, mutta pyrimme hyödyntämään työssä syntyvän jätteen vielä kerran eteenpäin. Esimerkiksi leikkuujäte pyritään hyödyntämään uusien tuotteiden suunnittelussa tai sille itsetään jatkojalostaja. Leikkuujäte saattaa päätyä jonkun toisen suunnitteljan hyödyntämäksi tai vaikka autokorjaamolle öljyliinoiksi.

 

 

Haluamme olla mukana nostamassa suomalaisen työnarvoa ja myös kertomassa siitä, mitä suomalainen työ maksaa, mistä asioista vaatteen hinta oikeastaan koostuu ja minkälaisia kuluja yrittäjällä/yrityksillä on. Sen takia olemmekin avanneet tuotteisiimme kuuluvia kustannuksia. Alla olevista kuvista huomaat eri asioita joista kustannukset muodostuvat ja jotka eivät loppu kuluttajalla välttämättä näyttäydy tuotteen hintaa katsottaessa. Huomion arvoista on se, että jos mittatilaus iltapuku maksaa esimerkiksi 1000 € + materiaalit, ei 1000 € kilahda suoraan yrittäjän tilille palkkana vaan käteen jäävä osuus on alle puolet.