Vastuullisuus

Pyrimme tuomaan vaatteillamme ihmisille hyvää oloa ja helpotusta niin arki-, kuin juhlapukeutumiseen tyylistä, laadusta, vastuullisuudesta ja käytännöllisyydestä tinkimättä. Haluamme, että kaikennäköiset ja ikäiset ihmiset voivat tuntea itsensä upeiksi niin töissä, vapaa-ajalle, esiintyessä kuin juhlissakin ja saada heidän oman persoonansa loistamaan.

 

Tuotanto

Haluamme valmistaa kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, joten laatua on helppo valvoa. Tuotteemme valmistuvat pääosin tällä hetkellä Varsinais-suomen ja Satakunnan alueelle pienten alihankintayritysten voimin.

 

 

Materiaalit

Materiaalit pyrimme hankkimaan Suomesta/suomalaisilta yrityksiltä. Valitettavasti aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta pyrimme kuitenkin kertomaan asiakkaalle materiaalien alkuperän kunkin tuotteen yhteydessä. Lisäksi valitsemme mielellämme mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja tai muuten ekologisia ja kestäviä vaihtoehtoja. Pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti parhaamme mukaan vastuullisempaan suuntaan niin materiaaleissa, suunnittelussa, pakkauksissa kuin jätteen hävityksessä.

Käytämme jo lähtökohtaisesti itse paljon muiden yritysten leikkuujätettä ja ylijäämää, mutta pyrimme hyödyntämään työssä syntyvän jätteen vielä kerran eteenpäin. Esimerkiksi leikkuujäte pyritään hyödyntämään uusien tuotteiden suunnittelussa. Leikkuujäte, jota emme voi hyödyntää enää eteenpäin päätyy esimerkiksi jonkun toisen suunnittelijan hyödyntämäksi tai vaikka autokorjaamolle öljyliinoiksi.

Kierrätysnahka: Suomalaisten huonekalutehtaiden ylijäämä, vanhat nahkavaatteet.

Poron- ja kalannahka: Suomi

Korujen metalliosat: Suomalaisilta maahantuojilta.

Korujen taustapahvit ja leikkuun terät: Suomi

Vegaaninahka/Pinatex: Portugali

Merinovilla: Kangas kudotaan Suomessa

Classic malliston muut kankaat: Pääosin Hollantilaiselta tukulta suomalaisen agentin kautta.

Pesu/logo/kokolaput: Tanska

Mallistojen pientarvikkeet ja langat: Pääosin kotimaisten yritysten/maahantuojien kautta, joitain tuotteita Virolaisen yrityksen kautta.

 

 

Ajaton suunnittelu

Suunnittelussa pyrimme ajattomuuteen, sekä kestäviin ratkaisuihin. Mallistomme eivät vaihdu täysin sesongeittain vaan suosituimmat klassikkotuotteemme säilyvät mallistossamme.  Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti palautteen ja kokemuksen perusteella.

 

Kestävä hinnoittelu

Haluamme olla mukana nostamassa suomalaisen työnarvoa ja myös kertomassa siitä, mitä suomalainen työ maksaa, mistä asioista vaatteen hinta oikeastaan koostuu ja minkälaisia kuluja yrittäjällä/yrityksillä on. Sen takia olemmekin avanneet tuotteisiimme kuuluvia kustannuksia. Alla olevista kuvista huomaat eri asioita, joista kustannukset muodostuvat ja jotka eivät loppu kuluttajalla välttämättä näyttäydy tuotteen hintaa katsottaessa.