Suunnittelija

ANETTE AHOKAS

Nuorelle muotoilijalle vaatesuunnittelu ja luovuus ovat olleet jo lapsesta asti intohimon kohde. Haluan uppoutua ihmisten persoonaan ja tuoda ihmisen sisintä esiin vaatteiden ja asusteiden avulla. Haluan toimia monipuolisesti vaatetusalalla ja minua kiinnostaa sekä valmisvaatteiden- ja korujen suunnittelu, että uniikit mittatilaustyöt. Haluan tarjota ihmisille valmiita vaatteita helpottamaan arkea tyylistä ja laadusta tinkimättä, mutta myös olemaan mukana elämän erityisissä tilanteissa, kuten häissä ja muissa juhlissa suunnittelemalla ainutlaatuisia mittatilauspukuja. Lisäksi teatteripuvustukset ja muut esiintymisasut ovat lähellä sydäntäni.

Lisäksi minua inspiroi materiaalit, pinnat ja niiden käsittely. Materiaaleista rakkain on nahka, johon ihastuin jo artesaaniopintojeni aikana ja näin siitä tuli iso osa yritykseni brändiä sekä mallistoa. Erityisesti nahassa kiehtoo kierrätys- ja kalannahan käyttö sekä sen muokkaaminen.

Yrittäjäksi olen lähtenyt vuonna 2011 hyvin nuorena, 17-vuotiaana. Yrittäjyydessä itseäni kiehtoo vapaus, vastuu, tavoitteellisuus ja ennen kaikkea mahdollisuus tehdä luovaa työtä omalla tyylillä.

Oman malliston ja asiakastöiden lisäksi Anette Ahokas on suunnitellut muun muassa Designer -kaavan Suurelle käsityölehdelle, teatteripuvustuksia eri teattereille, sekä tuotteita muille yrityksille.