Yritys

 

YLEISTÄ

Anette Ahokas Design on vaatetusalan yritys, jonka takana on nuori muotoilun opiskelija Anette Ahokas. Yritys on oman malliston lisäksi keskittynyt myös erityisesti esiintymisasuihin ja puvustuksiin. Teemme myös muita tilaustöitä. Palveluihin kuuluu suunnittelun lisäksi myös valmistus.

Mallistomme sisältää vaatteita, koruja ja muita asusteita joiden päämateriaalina toimii kierrätysnahka. Kaikki vaatteemme valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa. Mallistosta löytyy sekä sarjassa valmistettavaia, että täysin uniikkeja tuotteita.

Tällä hetkellä yrityksellä ei ole vakituisia työtiloja opintojen vuoksi. Sovittaessa töitä otan kuitenkin vastaan Turun lähellä Marttilan työhuoneella tai Kouvolassa. Lisäksi asiakastapaamisia on mahdollista sopia myös muualle. Tuotteitamme löydät kuitenkin nettikaupasta, myyntitapahtumista, sekä jälleenmyyjiltämme. Myyntitapahtumista tiedotetaan Facebookissa ja Instagramissa.

Tutustu lisää Mallistoon, esiintymisasuihin, uniikki- ja tilaustöihin!

 


 

ANETTE AHOKAS

Yrityksen takana olen minä Anette Ahokas. Päätin toteuttaa unelmani omasta yrityksestä jo nuorena. Olen kai ollut siitä jo varma myydessäni pienenä lapsena tekemiäni Barbinvaatteita kirpputorilla. Kädentaidot ja luova tekeminen on ollut minulle se, mitä olen aina parhaiten osannut. Ajatus omasta yrityksestä vahvistui käydessäni  vaatetusartesaani -opintoja.

Erityisesti esiintymisasut artisteille ja teatteriin, sekä oman malliston valmistaminen kiehtovat minua. Ihastuin nahkaan viimeisenä ammattikoulu vuotenani ja näin siitä tuli iso osa yritykseni brändiä sekä mallistoa. Erityisesti nahassa kiinnostaa kierrätys- ja kalannahan käyttö sekä sen muokkaaminen.

Vuoden 2016 alussa aloitin Muotoilija (muoti ja puvustus) opinnot XAMK:ssa tähtäimenä  hankkia lisäoppia  erityisesti esiintymisasujen ja puvustuksen alueelta.

Inspiraatiota saan mm. materiaaleista, sekä musiikista. Usein myös itse asiakas tai puvustettava hahmo ja hänen persoonansa toimii inspiraation lähteenäni.

 


 

ARVOT, EETTISYYS, EKOLOGISUUS

Haluamme tehdä kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, joten laatua on helppo valvoa ja myös vastata epäkohdista. Suunnittelussa pyrimme ajattomuuten, sekä kestäviin ratkaisuihin.

Materiaalit pyrimme hankkimaan tarvikkeet Suomesta/suomalaisilta yrityksiltä. Valitettavasti aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta erityisesti mallistomme ohella pyrimme kertomaan asiakkaalle materiaalien alkuperän kunkin tuotteen yhteydessä. Koko ajan pyrimme kuitenkin etsimään lisää kotimaisia toimittajia. Lisäksi valitsemme mielellämme myös mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja tai muuten ekologisia vaihtoehtoja.

Myös leikkuujätettä on pyritty hyödyntämään. Nahan leikkuusta syntyvät palat menevät koruihin tai niille suunnitellaan uusi käyttötarkoitus. Näin pyritään tekemään myös muille materiaalijämille. Nahkatakkeja puretaan paljon ja niistä otetaan talteen mm. vetoketjut (oli rikki tai ei), napit, mahdollinen vanuvuori (täytemateriaali), hyvä kuntoiset olkatoppaukset jne.

 


 

TUOTTEIDEN HINTARAKENNE

Suomalainen työ, laadukkaat materiaalit ja huolellinen työ maksaa. Yrityksen kulmakivistä yksi on kannustaa ihmisiä ostamaan vähemmän ja satsaamaan laatuun. Laatua ei ole pelkästään materiaali, ompelutyö tai se, että työ on tehty  Suomessa. Laatua on myös vaatteen ajaton suunnittelu, sekä istuvuus. Lisäksi tuotteissamme varmistuu eettiset työtavat. Jotta omat työolosuhteet Suomessakin pysyisivät eettisinä pitää palkkaa maksaa täälläkin tarpeeksi.

Toivottavasti kuva auttaa hahmottamaan sitä miten monta asiaa vaikuttaa lopulta vaatteen hintaan. Tässäkään listassa ei ole vielä täydellisesti kaikki, mutta suuntaa se toki antaa.

Tämän jälkeen voikin miettiä missä vaiheessa viiden euron t-paita ei välttämättä ole kovin laadukas, eettinen tai ekologinen valinta. Miettiä miten monessa työvaiheessa on valittu halvin vaihtoehto tai joku ei ole saanut kunnon palkkaa. Aina kalliissa tuotteessa ei maksa pelkästään nimilappu niskassa. Ei ainakaan meillä. Meillä nimilappu on tae laadusta, sekä eettisestä toiminnasta.