Tarina

ANETTE AHOKAS

Päätin toteuttaa unelmani omasta yrityksestä jo nuorena. Olen kai ollut siitä varma jo lapsena suunnitellessani Barbeille vaatteita. Kädentaidot ja luova tekeminen on ollut minulle siis jo lapsesta asti intohimon kohde. Ajatus omasta yrityksestä vahvistui käydessäni vaatetusartesaani -opintoja.

Haluan uppoutua ihmisten persoonaan ja tuoda sitä esiin vaatteiden avulla. Siksi esiintymisasut esimerkiksi artisteille tai teatteri kiehtovat. Omassa naistenvaatemallistossani haluan myös korostaa vahvaa ja kehopositiivstä naiskuvaa. Myös vaatteiden laatu ja ajattomuus ovat tärkeitä arvojani. Näiden lisäksi minua inspiroi materiaalit, pinnat ja niiden käsittely. Materiaaleista rakkain on nahka, johon ihastuin viimeisenä ammattikouluvuotenani ja näin siitä tuli iso osa yritykseni brändiä sekä mallistoa. Erityisesti nahassa kiehtoo kierrätys- ja kalannahan käyttö sekä sen muokkaaminen.

Yritys on oman malliston lisäksi keskittynyt erityisesti esiintymisasuihin ja puvustuksiin. Lisäksi suunnittelemme myös muita uniikkejavaatteita. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Vuoden 2016 alussa aloitin Muotoilija (muoti ja puvustus) opinnot XAMK:ssa tähtäimenä hankkia lisäoppia  erityisesti esiintymisasujen ja puvustuksen alueelta.

 


 

ARVOT, EETTISYYS, EKOLOGISUUS

Haluamme tehdä kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, joten laatua on helppo valvoa ja myös vastata epäkohdista. Suunnittelussa pyrimme ajattomuuten, sekä kestäviin ratkaisuihin.

Materiaalit pyrimme hankkimaan tarvikkeet Suomesta/suomalaisilta yrityksiltä. Valitettavasti aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta erityisesti mallistomme ohella pyrimme kertomaan asiakkaalle materiaalien alkuperän kunkin tuotteen yhteydessä. Koko ajan pyrimme kuitenkin etsimään lisää kotimaisia toimittajia. Lisäksi valitsemme mielellämme myös mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja tai muuten ekologisia vaihtoehtoja.

Myös leikkuujätettä on pyritty hyödyntämään. Nahan leikkuusta syntyvät palat menevät koruihin tai niille suunnitellaan uusi käyttötarkoitus. Näin pyritään tekemään myös muille materiaalijämille. Nahkatakkeja puretaan paljon ja niistä otetaan talteen mm. vetoketjut (oli rikki tai ei), napit, mahdollinen vanuvuori (täytemateriaali), hyvä kuntoiset olkatoppaukset jne.